[BBC] Job opening - Bioinformatician UMC Utrecht (Dutch)

Bruggen Martijn van der Martijn.vanderBruggen at han.nl
Mon Aug 22 17:10:31 CEST 2016


Bio-Informatisch Analist Pathologie


Je werkt als bio-informatisch-analist voor een gecertificeerd, modern uitgerust laboratorium dat onder andere GeneScan en Next Gen Sequencing analyses voor DNA en RNA uitvoert. Met als speciale opdracht analyse van somatische mutaties bij tumoren, die essentieel zijn bij de behandeling van deze patiënten. Jouw taak bestaat uit het verwerken van deze ‘next generation sequencing’-resultaten met behulp van specifieke software en vastgelegde procedures op linux-computers en in het centrale computer cluster. Daarnaast bied je ondersteuning aan algemene bio-informatische vraagstukken van de afdeling Pathologie en werk je mee aan onderzoeksprojecten waarbij nieuwe analyses worden uitgewerkt. Je werkt zelfstanding en maakt een goede planning van de werkzaamheden. Het is eveneens jouw taak om afwijkingen in routineresultaten te signaleren en deze samen met collega bio-informatici te beoordelen. Je communiceert met de KMBP en de lab-specialisten over de resultaten. Ook lever je een bijdrage aan het bestaande kwaliteitssysteem van beide afdelingen.

Afdeling

De Moleculaire Pathologie maakt onderdeel uit van de unit Diagnostiek Laboratoria Pathologie. De afdeling Pathologie valt onder de Divisie Laboratorium en Apotheek (DLA). Je wordt gedetacheerd naar de afdeling Medische Bio-Informatica van de afdeling Genetica. Daar werk je in een team van bio-informatici met als speciale opdracht moleculaire pathologie. Binnen deze samenwerking geldt voor beide afdelingen dat een belangrijk doel is om de recente technologische ontwikkelingen (bijvoorbeeld de nieuwste sequencing-technologie, zoals ‘whole exome’ en ’whole genome sequencing’) effectief toe te passen in de patiëntenzorg.

Profiel

Je bent een bio-informatisch analist die een relevante HBO opleiding heeft afgerond. Het is een pre als je ervaring hebt met de verwerking en interpretatie van 'next generation sequencing'-data, linux, scripting, SQL-databases en computer-clusters. Ervaring op het gebied van de moleculaire diagnostiek in een diagnostische setting spreekt in je voordeel. Je hebt een enthousiaste, flexibele werkhouding en vindt het leuk om in een team samen te werken. Communicatief ben je uitstekend onderlegd.

Het salaris voor deze 100% functie bedraagt maximaal € 2.921,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (werkweek van 36 uur). Het betreft een vaste aanstelling, beginnend met een jaarcontract.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature, neem contact op met de contactpersoon, mevrouw W.T.M. van Blokland, HA Moleculaire Pathologie, telefoon 088 7574252. Email w.t.m.vanblokland at umcutrecht.nl<mailto:w.t.m.vanblokland at umcutrecht.nl>.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://maillist.psb.ugent.be/pipermail/bbclist/attachments/20160822/124fd69c/attachment.html>


More information about the BBClist mailing list